Kutyás Karácsony

Friss topikok

Az irígy kutya karácsonya

2012.12.09. 15:49

szerző: Bol-Dog

Ki ne ismerné Frakkot, a magyar vizslát, aki két macskával él és furcsa kalandokba keveredik. A Karácsony közeledtével ezt a részt ajánlom a figyelmetekbe! :)

Frakk, a macskák réme - Az irígy kutya karácsonya

 

Egyébként pont negyven éve, 1972 decemberében indult hódító útjára a Frakk, a macskák réme című rajzfilmsorozat, amelyből aztán tizenöt évvel később készült el az utolsó rész.  Annak idején afféle előkarácsonyi ajándékként, 1972. december 23-án került képernyőre a Frakk, a macskák réme első része - írja az origo.

Frakk egyik mintája egy azonos nevű vizsla volt, amelyről Bálint Ágnesnek -a sorozat írójának - az édesanyja mesélt, az állat ugyanis ott lakott a szomszédjukban, de gyakran átszökött hozzájuk, és hasonló csínyeket követett el, mint későbbi, rajzolt névrokona. Frakk közvetlen ihletője azonban egy másik vizsla volt, amely veje, dr. Sárvári András révén került az írónő otthonába. Sárvári az orvosi egyetemen figyelt fel a kutyára, amelyet a sintértelepről hoztak be, és állatkísérleteket szándékoztak végezni rajta. Azonban annyira megtetszett neki a vizsla, hogy inkább megvette, és hazavitte - a család macskáinak legnagyobb bánatára, az igazi Frakk ugyanis éppúgy előszeretettel kergette meg lakótársait.  :)

Címkék: ünnepek videó kutya karácsony macska eb Frakk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyakaracsony.blog.hu/api/trackback/id/tr334955927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása